Андрій Шевченко / фото REUTERS

Збірна Туреччини з футболу включила Андрія Шевченка до шорт-листа потенційних тренерів команди. Кандидатуру 44-річного українця розглядають в тамтешній асоціації футболу.

Про це повідомляє авторитетне німецьке видання Kicker.

Збірна Туреччини звільнила 69-річного Шенола Гюнеша після ганебної поразки Нідерландам (1:6) у кваліфікації ЧС-2022. Окрім Шевченка, на порядку денному розглядають кандидатуру німецького наставника Штефана Кунтца, який наразі очолює молодіжну збірну Німеччини U-21.

Відео дня

Напередодні ЗМІ повідомляли, що екс-керманича української збірної чекають за океаном.

Читайте такожУ Динамо розглядають кандидатуру Шевченка замість Луческу: що відомо

Відхід Андрія Шевченка зі збірної України

  • 1 серпня Андрій Шевченко опублікував пост в соцмережах, в якому повідомив, що контракт його тренерського штабу підійшов до завершення
  • Тільки на наступний день УАФ зробила офіційну заяву про відхід тренера. У ній говорилося, що Шевченко і його тренерський штаб підписували контракт до кінця Євро, оскільки хотіли перейти на клубну роботу.
  • Пізніше Шевченко заявив, що хотів залишитися в збірній, і продовження контракту було обумовлено: "Була домовленість, що якщо після Євро дві сторони хочуть пролонгувати, тоді контракт продовжується". Однак УАФ, за його словами, з невідомої причини не стала продовжувати угоду. 
  • Асистент Шевченка Мауро Тассотті заявив, що не розуміє, чому УАФ не продовжила контракт.
  • В УАФ, в свою чергу, повідомили, що планували продовжити контракт з Шевченком, однак зустріч сторін не відбулася.