Андрій Шевченко заявив, що команда налаштовується на перемогу / фото УАФ

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував майбутню зустріч з Австрією на Євро-2020.

Слова Шевченка наводить офіційний сайт УАФ.

Шевченко відповів на питання про те, чи не заважають команді розмови про те, що Україну і Австрію влаштує нічия:

Відео дня

"Взагалі-то такі речі дуже сильно караються. Будь-які подібні розмови повинні припинятися, тому що це неправомірно. І ми, і австрійці розуміємо важливість поєдинку. Гра буде проводитися з достатньою відповідальністю і розумінням того, що стоїть на кону, якого результату потрібно домогтися для виходу в плей-офф. Ми розуміємо всю відповідальність".

"Теоретично нічия команду влаштовує. Але ми прекрасно розуміємо складність цих ігор. Не можна домогтися результату, якщо виходити на поле з думкою про нічию. Команда налаштовується. Ми будемо грати так, щоб домогтися позитивного для нас результату", - додав тренер.

Читайте такожУкраїна - Австрія: прогноз букмекерів на матч Євро-2020

Також Шевченко поділився своєю думкою про збірну Австрії:

"Я дуже поважаю цю команду. У неї є певний стиль, хороші виконавці. Давид Алаба - лідер, гравець високого рівня. Є футболісти, які заслуговують на повагу. Команда грає дуже компактно, вона агресивна, силова. Ми чекаємо важкого матчу".

Україна - Австрія: перед матчем

  • Матч Україна - Австрія пройде 21 червня в Бухаресті. Початок - о 19.00.
  • Обидві команди в групі С поступилися Нідерландам, але виграли у Північної Македонії. До очної зустрічі Австрія та Україна підходять з однаковою кількістю очок. Але команда Шевченка розташовується вище в таблиці, оскільки має більше забитих голів (4:4 проти 3:3 у австрійців).
  • Україна двічі зустрічалася з Австрією в товариських матчах - 2:1 в 2011 році і 2:3 в 2012-му.
  • Зберегти друге місце в групі С Україні дозволить навіть нічийний результат. Водночас поразка відкине "жовто-синіх" на підсумкову третю позицію. Австрія ж повинна здобути тільки перемогу, якщо хоче фінішувати другою.
  • Вже відомо, що поєдинок обслуговуватиме "фартовий" для України арбітр, який працював на матчі Євро-2012, коли "жовто-сині" перемогли Швецію (2:1).
  • Півзахисник збірної України Олександр Зубков не зможе допомогти команді через травму.