Андрій Шевченко / фото REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу над Північною Македонією у 2-му турі Євро-2020 з рахунком 2:1.

Слова тренера наводить офіційний сайт УАФ.

Шевченко пояснив, чому команда допустила нервову кінцівку матчу:

Відео дня

"Фінальна частина чемпіонату Європи - це дуже емоційний турнір, в будь-який момент баланс команди може змінитися. Ми добре провели перший тайм, добре почали другий, а потім наша помилка призвела до пенальті. Після пропущеного м'яча з'явилася нервозність, потім знову у нас були шанси, ми могли забивати. Момент мав Циганков, не реалізували пенальті. Треба віддати належне супернику. Північна Македонія - команда з характером. Вона скористалася нашою помилкою і повернулася в гру".

"У кінцівці другого тайму ми перебудувалися, грали за зовсім іншою схемою, тому що треба було убезпечити свої ворота і створювати певний пресинг попереду, щоб не було довгих передач і закидів. Ми випустили для цього відразу двох свіжих гравців, які постійно нагнітали. Бєсєдін чіплявся за м'яч, в Циганкова був хороший шанс забити третій гол. Всі зроблені нами заміни пішли на користь, футболісти, які вийшли на поле, зіграли добре", - додав тренер.

Читайте також"Я - головна буква алфавіту": реакція соцмереж на першу перемогу збірної України на Євро-2020

Андрій Шевченко також похвалив Руслана Малиновського, який грав на незвичній позиції, і підкреслив, що Україна могла забити більше:

"Ми могли забити і більше. Треба дивитися, скільки шансів у нас було в грі, як команда грає в атаці, як створює моменти, наскільки різноманітно маневрує. Думаю, сьогодні збірна України досить добре зіграла в атаці, було приємно дивитися. І найголовніше, що ми знову забили і цього разу домоглися перемоги".

Україна - Північна Македонія: цифри і факти

  • Збірна України перервала серію з шести поспіль поразок на чемпіонатах Європи і здобула свою другу перемогу на Євро в історії.
  • У другому поспіль матчі Євро-2020 у складі української збірної голами відзначилися Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук. Вони увійшли до числа найкращих бомбардирів турніру.
  • Андрій Ярмоленко обійшов Андрія Шевченка за кількістю результативних дій у складі збірної України - 63 очки (42 голи і 21 гольова передача). У Шевченка - 61 очко (48 голів і 13 гольових передач).
  • Найкращим гравцем матчу визнаний Ярмоленко.

Євро-2020: група С

  • У групі С боротьбу за вихід в плей-офф ведуть Україна, Нідерланди, Австрія і Північна Македонія.
  • У 1-му турі збірна України поступилася Нідерландам (2:3), а Австрія обіграла Північну Македонію.
  • Нідерланди та Австрія свій матч 2-го туру проведуть сьогодні, 17 червня. Початок - о 22.00.
  • Після двох турів збірна України набрала 3 очки, у Македонії - 0. У Нідерландів та Австрії - по 3 очки, але зіграно один матч.