Стадион

Збірна України проведе кваліфікаційний матч чемпіонату світу-2018 проти збірної Косова 9 жовтня на стадіоні імені Юзефа Пілсудського у Кракові (Польща), повідомляє прес-служба ФФУ.

Також визначилася бригада арбітрів, які працюватимуть на матчі Україна - Косово. Головним арбітром матчу призначено 42-річного рефері з Нідерландів Кевіна Блома. Асистенти арбітра – Патрік Лангкамп та Бас ван Донген, резервний арбітр – Паулюс ван Букел (усі - Франція). Спостерігач арбітражу – Паулюс Малжинскас (Литва).

Блом − арбітр ФІФА з 2005-го року. Він має чималий досвід арбітражу як внутрішніх (чемпіонат та кубок Нідерландів), так і міжнародних змагань під егідою УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, кваліфікація ЧЄ).

Відео дня

Призначення на гру за участю національної збірної команди України ця офіційна особу матчу отримувала лише одного разу. Так, 2 червня 2010 року у товариському матчі «синьо-жовті» під керівництвом Мирона Маркевича з мінімальною перевагою обіграли команду Норвегії в Осло (1:0). Цікаво, що єдиний м’яч у тій зустрічі забив тодішній дебютант національної команди Роман Зозуля, який донині захищає кольори української збірної.

Читайте такожСтадіон "Краковії" є пріоритетним варіантом для ФФУ на гру з Косово

Арена у Кракові вміщує 15 тисяч глядачів і є домашньою для команди «Екстра-класи» (найвищої польської ліги) – «Краковії». Місце, де було збудовано цю арену 1912 року, є найдревнішою локацією у Польщі, на якій коли-небудь було розміщено арену для команди професійної футбольної ліги. 2010 року на цьому місці постала  цілком нова арена, яка отримала третю категорію стадіонів УЕФА (найвища – четверта). Цікаво, що у конкурсі архітектурних проектів перемогла польсько-іспанська компанія, котра свого часу робила реконструкцію мадридського «Сантьяго Бернабеу».

Національна команда  Польща зіграла на оновленому стадіоні один товариський  матч: у червні 2013 року «кадра» скромно перемогла Ліхтенштейн 2:0. Ця гра стала шостою, проведеною збірною Польщі у цій локації. П’ять попередніх відбулися у 20-х роках.

Інформація щодо продажу квитків на матч Україна – Косово, що відбудеться 9 жовтня на арені «Краковії», з‘явиться незабаром.