REUTERS

Влада Франції прийняла рішення відправити до Москви трьох уболівальників з Росії. Про це повідомив прес-секретар посольства Росії у Франції Сергій Парінов, передає "ТАСС".

Читайте такожФоменко: "Просимо наших вболівальників вибачити нас за невихід з групи"

"Серед тих, хто був висланий сьогодні з території Франції до Росії, - дівчина, у машині якої при перевірці поліцією була виявлена бейсбольна бита, і двоє чоловіків, затриманих за бійку за день до матчу збірних Росії і Словаччини", - сказав він.

Відео дня

Один із висланих чоловіків був засуджений французьким судом до трьох місяців тюремного ув'язнення умовно з відстрочкою на п'ять років і до заборони на в'їзд до Франції терміном на рік.

Як повідомляв УНІАН, після закінчення матчу між збірними Англії і Росії в Марселі бійка між фанами спалахнула прямо на трибунах стадіону "Велодром".

Близько 30 російських уболівальників прорвали оточення стюардів і побігли до сектора з англійськими фанатами. Вони хотіли зірвати прапори і почали закидати англійців різними предметами. У справу втрутилися стюарди, і диктор кілька разів російською мовою попросив росіян вгамуватися.

Крім того, до і після матчу бійки відбувалися за межами стадіону, на вулицях Марселя, де проходила гра.

УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу. У компетенцію УЄФА не входить розгляд з приводу заворушень за межами стадіону.

Пізніше в прокуратурі Марселя повідомили, що у влаштованих футбольними фанатами масових зіткненнях в суботу, 11 червня, брали участь близько 150 росіян, спеціально натренованих для участі у бійках.