REUTERS

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкриє дисциплінарне провадження через зіткнення уболівальників, які відбулися в суботу, 11 червня, під час проведення матчу "Євро-2016" між збірними Англії та Росії на стадіоні у Марселі.

Читайте такожЗМІ назвали причину інциденту після матчу між фанатами Росії та Англії (відео)

Як передає Deutsche Welle, Росії можуть загрожувати серйозні санкції, оскільки саме російські фанати спровокували заворушення на стадіоні, напавши на сектор з англійськими уболівальниками. Після того, як збірна Росії зрівняла рахунок наприкінці матчу, російські фанати почали жбурляти різні предмети у бік одного з секторів з англійцями, а потім прорвались до них через кордон стюардів. Англійські фани натомість здебільшого рятувались втечею у напрямку виходів зі стадіону. Конфлікт вдалося погасити після втручання стюардів.

Відео дня

Напередодні матчу в Марселі в масштабних зіткненнях брали участь кілька сотень російських і англійських уболівальників. За даними французької поліції, понад 30 осіб поранено, четверо з них перебувають у важкому стані, в тому числі один з англійців - у вкрай важкому стані. Також під час зіткнень постраждали троє поліцейських.

Під час проведення попереднього Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році в Україні та Польщі через заворушення, які влаштовували російські вболівальники, на Федерацію футболу Росії були накладені серйозні санкції УЄФА, в тому числі и штрафи.